Algemeen
L.B.D.

L.B.D.

12.12.2017 - De fashionista’s van deze wereld gebruiken deze afkorting als vakterm, maar voor de duidelijkheid staat deze voor; The little black dress. La petite robe noire. Het zwarte jurkje. Klassieker en perfecte basic, die absoluut niet mag ontbreken in de kledingkast. Multi-inzetbaar voor allerlei gelegenheden en een goede investering waard.

Zorg dat jouw L.B.D. een goede kwaliteit van stof heeft en de perfecte snit voor jouw lichaam. Ook een uniek ontwerp is erg belangrijk, zodat je niet de kans loopt een andere dame met dezelfde klassieker op dezelfde gelegenheid tegen te komen. Kijk daarom bijvoorbeeld bij een bruidsmodezaak bij de gelegenheidskleding, voor zo’n fijn jurkje. De merken waar je daar uit kan kiezen zijn totaal anders, dan welke je in een reguliere winkelstraat ziet.

Mocht je geen fan zijn van zwart, dan is deze klassieker en alle tips daarvoor ook perfect toepasbaar op bijvoorbeeld een donker blauwe of donker bruine variant natuurlijk. Zo lang het maar een blank canvas geeft om mee te variëren. Glitters, kant, of op een andere manier een interessant structuurtje mag zeker ook.

 

Een jurkje met blazer geeft altijd een geklede uitstraling. Denk dan aan de combinatie zwart/marine blauw, zwart/cognac of een gedurfd zwart/rood. Mocht je alleen een bijpassende kleur blazer hebben, dan geeft dit een meer ingetogen uitstraling. Zou je deze ton-sur-ton look willen breken, dan is het spelen met accessoires essentieel. Bedenk dan wel dat een accentkleur echt als accent dient en dat 2, hooguit 3, items voldoende zijn.

We willen er graag voor het oog des volks effortless uit zien, maar een goede outfit, is nou eenmaal goed voorbereid en in balans. Met een basic jurkje spelen we graag met accessoires. Maar, pas op dat het niet onrustig oogt. Coco Chanel had als gouden advies, alle accessoires aan te doen die je van te voren bedacht hebt en hetgeen wat er als laatste aan toegevoegd is ook direct weer af te doen.


 

Op dit moment is de trend van sieraden dat ze groot zijn en schitteren als diamanten, wat perfect een feestelijke look geeft en tegelijk neutraal is qua kleur. Dezelfde truc is toepasbaar bij de schoenen of clutch; goud/zilver/brons/rosé, het zijn eyecatchers maar geven toch rust elementen in een outfit. En mocht je nu denken dat je koninklijke knoeperds slechts één keer gedragen kunnen worden, dan heb je het mis. Mix deze met je kapotte skinny jeans, pumps en colbertje met opgestroopte mouwen en je bent helemaal on point in de mode.

Deze sieraden van Abrazi zijn verkrijgbaar bij Ann & John bruidsmode (ook in kleur). De sieraden zijn tweemaal gerodineerd, krijgen hierdoor een witgouden uitstraling en zijn compleet allergievrij.

Voor een gewone winterse werkdag is je mooie jurkje ook perfect te combineren met een oversized vest. Kijk dan wel of je de taille extra aandacht kan geven met een ceintuur over je jurkje, of zelfs over je grote vest heen. De It-girls van de modewereld weten zelfs een ceintuur te rocken over een grote winterjas, dus waarom niet!?

Mocht je jouw klassieke jurkje graag willen dragen op een bruiloft dan is “Feestelijk!” met groot uitroepteken, de key-word. Bij een bruiloft oogt een blazer te zakelijk, dus kijk voor een mooie bolero of stola om je outfit meer aan te kleden. Ga je samen met partner naar de bruiloft toe? Kijk dan welke accentkleur goed bij elkaar past. Natuurlijk ben je geen Siamese tweeling, maar dat het leuk samen kleurt is altijd fijn, dus ga voor een afgeleide in pasteltint bijvoorbeeld. Het bruidspaar zal je later ook dankbaar zijn voor je vrolijke touch, want zwart, of een andere donkere kleur, kleed natuurlijk heerlijk af en daar worden alle vrouwen blij van, maar later op de foto’s wil je de vrolijkheid van de dag ook nog een beetje terug kunnen zien! 



Tot slot wil ik je nog gerust stellen dat niemand door zal hebben dat jouw L.B.D. keer op keer dezelfde is, door andere combinaties te maken. Dus kijk nu voor een mooie, dan ben je meteen voor alle feestdagen voorzien van meerdere outfits!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Trouwjurken

Your Style Wedding Fashion

De bruidsmode speciaalzaak van Nederland en 
België voor de bruid met een maatje meer. Vanaf 
maat 46. Meer dan 100 trouwjurken zijn bij ons 
aanwezig om gepast te worden.

Adres: Aalsterweg 58, 5615 CB  Eindhoven, 
Tel: 0031-(0)40-2112393

Goedkope bruidsmode

Bruidsmode Outlet Store

Bruidsmode met ongelooflijke kortingen. De
collectie bestaat enkel uit nieuwe bruidsjurken
van bekende merken, waarbij de prijzen variëren 
van € 399,- tot € 1199,-.  

Adres: Kruisstraat 36-38, 5612 CJ  Eindhoven
Tel: 0031-(0)40-2377400

facebook